
به نظرمیرسدکه پاسخ مثبت است ولی تحقیق وبررسی درموردنقش عوامل تغذیه ای هنوزکامل نیست و بسیاری نکات ناشناخته اند.از آنجاکه فشارخون بارداری وپره اکلامپسی خطربروز فشارخون بالا ودیابت نوع دودر سالهای آتی را هم درمادر و هم در فرزندش بالامیبرد هرنوع پیشگیری اهمیت دوچندان پیدامیکند.احتمالا کمبوداسیدهای چرب اشباع نشده و ویتامینهای ای و ث و روی وآهن و بالا بودن تری گلیسرید واسیدهای چرب و همچنین کمبود ویتامین د وکلسیم ومنیزیم درافزایش خطر فشارخون وپره اکلامپسی نقش دارند.
چه مادرانی مستعد بروز پرهاکلامپسی (فشارخون بالا در بارداری) هستند؟
-زنانی که برای بار اول باردار میشوند🌷
-زنانی که مادر یا خواهرشان دچار پرهاکلامپسی شدهاند🌷
-زنانی که قبل از باداری فشارخون بالا یا بیماری کلیوی داشتهاند🌷
-زنان چاقی که BMI بالای ۳۰ دارند🌷
-بارداری دوقلویی ویا بیشتر🌷
-مادران باردار زیر ۲۰ سال و یا بالای ۴۰ سال🌷
بیاد داشته باشیم اگر مادری در بارداری قبلی خود دچار پرهاکلامپسی شد، احتمال ابتلا در این بارداری بیشتر است.
پرهاکلامپسی یا افزایش فشارخون در مادران باردار بعد از ۲۰ هفته از حاملگی، میتواند با اثر بر روی خونرسانی به جنین منجر به کاهش رشد جنین شود. البته درصورت تشخیص بموقع و رسیدگی مناسب نوزادانی با رشد مناسب بدنیا خواهند امد.
درمواردی که پرهاکلامپسی شدید در ماه هفتم یا هشتم بارداری بوجود آید و پزشک بدلیل خطراتی که مادر و جنین را تهدید میکند، اقدام به ختم بارداری (زایمان) کند، ممکن است نوزاد نارس بدنیا بیاید و نیازمند مراقبتهای خاصی گردد.
عوارض پره اکلامپسی: هر چه در سن حاملگی پایین تر اتفاق بیفتد عوارض برای مادر و جنین شدیدتر است و حتی میتواند ختم حاملگی زودرس لازم باشد، روش زایمان بسته به شرایط مادر و جنین میتواند زایمان طبیعی یا شزارین باشد.